"... Είναι φανερή μια ματιά ευαισθητοποιημένη πού σε σημεία θυμίζει τον συμπατριώτη του Παπαλουκά. Μια αχνή ανταύγεια σαν ομίχλη δίνει στα έργα του ένα τόνο προσωπικής νοσταλγίας ".
ΕΦΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ


"... Ειδικώτερα ο Κανάτας διακρίνεται για μια επιλεκτική ευχέρια των πλουσίων θεμάτων του οπτικού του πεδίου. Μέσα από το σύνολο των εναλλασσομένων παραστάσεων, διαλέγει, χωρίς να διασπά την ενότητα του χώρου, τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία των συνθέσεων του. Εργασία με αφαιρετική διαδικασία, άλλα και με συνθετικές αρετές ".
ΠΑΝ. ΜΑΚΡΗΣ


"... Τονίζει το δικό του τραγούδι με την ανόθευτη λαλιά των γραμμών και των χρωμάτων. Και μας χαρίζει την ξεκούραση πού νοιώθει ο στρατοκόπος σε κάποιες πλαγιές του μυθικού βουνού δροσίζοντας τα διψασμένα του χείλη στο κρυσταλλένιο νερό πού αναβρύζει από τις ίδιες πηγές που ξεδίψασε κάποτε τις νύμφες του Παρνασσού ".
ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


"... Είσαι ένας θαυμάσιος στυλιζέ. Πάλλεσαι από λυρικά φώτα και φύση. Και θα "σε κάμω" εδώ . . . Ορισμό ! Είσαι σαν τον Ορισμό της ευθείας = Ο συντομότερος δρόμος μεταξύ των καρδιών ".
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ


"... Το τοπίο και ιδιαίτερα το Φωκικό τοπίο με την ιδιομορφία και την ενότητα του, σε συνάρτηση με το ευρύτερο ελλαδικό πλαίσιο, μελετά με μια αποκαλυπτική διευ-ρενητική ματιά και μας το δίνει σε πίνακες και σχέδια οπου η γραμμή και το χρώμα έχουν μια εντυπωσιακή λιτότητα και μια λυρική διαύγεια ".
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ


"... Η ευαισθησία του καλλιτέχνου στο κιάρο - σκούρο αναδεικνύει τα σχεδιάσματα του σε πραγματικά έργα υψηλής ποιότητος ".
ΒΑΣΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΔΗΣ


"... Ή ημερότητα πού κατόρθωσε να αξιοποιήσει αισθητικά είναι ένα απ' τα πλεονεκτήματα της ζωγραφικής του, και δεν είναι το μόνο. Έχει μια ηυξημένη αίσθηση του σχεδίου μια θαυμάσια απλότητα στα σχήματα του μια αισιοδοξία χαρούμενη και γιορταστική στα χρώματα του ".
ΒΑΓΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


"... Από τους λίγους ανθρώπους της τέχνης πούχουν απομείνει στην ύπαιθρο, κοντά στη φύση, o Αυγέρης Κανάτας ζει και δουλεύει στη Φωκίδα, απορροφημένος από την ομορφιά του Ελληνικού τοπίου και τη γοητεία της ήρεμης ζωής. Μέσα σ' αυτό το χώρο εμπνέεται και δημιουργεί πίνακες με σαφή αισθητική πληρότητα και χρώματα απαλά και ευγενικά.
ΕΛΕΝΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ


" . . Τα σχέδια του Αυγέρη Κανάτα είναι ένα αντίδωρο προς τον τόπο του. Το ωραίο άλμπουμ συγκράτησε για πάντα την Άμφισσα πού δεν θα καταστραφεί πια ποτέ. Κι' όταν όλα θάχουν αλλάξει, θα μπορεί καθένας να σεργιανίζει στα σοκάκια της παληάς πόλης και ν' ανασαίνει το όνειρο πού πλανάται σ' αυτά ".
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΥΔΑΚΗΣ